Starší žiaci vonku s dvoma prehrami

BKM SPU Nitra – MŠK BK Žiar nad Hronom 78 : 63 (27:16, 44:24, 66:30)
Body:  Šonkol a Sirotný po 10b., Kosmel M. 9b., Balogh a Ďurica po 8b., Dekýš 6b., Galko a Bobok po 4b., Ziman a Herich po 2b.,
Hrali: Kňažko, Kosmel R.

ŠBK Junior Levice – MŠK BK Žiar nad Hronom 94:72 (29:13, 44:38, 81:53)
Body:  Šonkol 20b., Balogh 18b., Ďurica 9b., Herich 6b., Kosmel M. 6b., Dekýš 5b., Ziman 4b., Tončík a Sirotný po 2b.
Hrali: Galko, Kosmel R.,Bobok

Naši žiarski basketbalisti v kategórii starších žiakov nastúpili v sobotu a nedeľu, 9. a 10. decembra, na tohtoročný posledný súťažný dvojzápas, tentoraz proti súperom z Nitry a Levíc.

Sobotný zápas proti silnému súperovi z Nitry, ktorý je tento ročník postavený mimo  súťaž, začal lepšie súper, ktorému sme dovolili už v úvode sa dostať do vysokého vedenia, keď sme prvú štvrtinu inkasovali až 27 bodov. Treba však podotknúť, že náš súper nastúpil v základe aj so staršími chlapcami, ktorí boli fyzicky zdatnejší aj rýchlejší. V druhej štvrtine sa nám zásluhou zlepšenej obrany a precízneho útoku podarilo náskok znížiť, no od začiatku druhého polčasu už náš súper opäť  úradoval, keď sme v tretej perióde inkasovali až 28 bodov. Na konci zápasu sa nám našou bojovnosťou a chuťou, podarilo aspoň jemne skresať súperov náskok a nastrieľať súperovi 33 bodov. Nedeľný zápas v Leviciach bol pre nás, z pohľadu postupu, omnoho dôležitejší. Naši chlapci a rovnako tak aj súper, bojujú tento rok o postup medzi 4 najlepšie družstvá, ktoré postúpia ďalej do bojov o titul. A nanešťastie sme úvod zápasu začali podobne ako deň predtým u súpera v Nitre, keď sme v prvej perióde inkasovali 29 bodov. Veľké problémy našej obrane robil hlavne vysoký a fyzicky zdatný hráč súpera, ktorý nám sám dokázal nastrieľať viac ako polovicu bodov súpera a k tomu pridal aj množstvo doskokov. Naši chlapci však nesklopili hlavy a pred polčasom sa im zlepšenou obranou a hlavne rýchlou hrou podarilo náskok súpera skresať, keď sme polčas prehrali len tesným rozdielom.

Prišla však opäť naša nešťastná tretia štvrtina, kde sme súperovi dovolili nastrieľať neuveriteľných 37 bodov, čo nás napokon stálo veľmi dôležité  víťazstvo.

Našich chlapcov teraz čaká takmer mesačná zápasová pauza, počas ktorej musíme nazbierať nové sily a pripraviť sa na odvetnú časť súťaže, ktorá začína už 6. januára 2018, kde na domácej palubovke privítame súpera z Prievidze

Tréner: Marek Marko
Asistent: Jozef Oravec